Bersalin normal, jahitan dah 17hari still sakit

Hi mommies. Ada tak kat sini momy yg bersalin normal, dgn episiotomy & jahitan tu berapa lama sembuh? Maksudnya dah boleh duduk mcm biasa, jalan mcm biasa, mandi kencing pun takpedih.? Plus, ada tak yg jahitan dia terbuka, tapi takrefer doc balik cuma sapu krim antibiotic je kat rumah. Masih sakit tak area jahitan tu?? Nak tahu normal ke kalau masih sakit ni. Experience anak 1st ni huhu

1 Trả lời

Masa saya dulu, dekat 2 minggu baik dah. Lepas tu saya boleh buat semua kerja macam biasa. Tapi masa mula-mula tu memang ngilu pedih, dah baik takde pula. 🤔 Mungkin luka terbuka kot.