mimpi buruk

Mommie kat sni ad tk pernah mmpi bruk kggran Dan terberanank awal, seram la.. Mcm mna la dgn mmpi TU ad bwa ptnda tk?

10 Các câu trả lời

Tahun lepas saya pernah mmpi saya senang sgt beranak. Lepastu mmpi sy dh branak. Ibu sya juga bmimpi bnda yg sma mcm sy mmpi. Msa sy 7 bulan, bby mninggal dlm perut sbb dh xde dnyutan jntung. Punca smpi skrg xthu. Sbb checkup smua ok. Mgkin xde rzeki saya masa tu. Skrg sy dh slmat melahirkan bby girl jun yg lepas. Prgnancy yg ni sy sllu elakkan dripada blk kerja lewat. Means bfore mgrib saya dh cpt2 msuk rumah.tgkap & pintu rumah smua saya ttup msa mgrib. Saya xde mmpi bnda2 bruk cmtu lg. Org kata bla kta mngandung ni bnda tu ska kacau & ikut kita. Sbb dia tgh bwak bby yg suci kan.. tp apa pon stay positive & kerap2 kan mngaji sllu.

5y trước

*sbb kita tgh bwak bby yg suci.

sy tak pernah, tp suami pernah mimpi buruk. die cerita yg die sambut baby tp lps tu mak die yg meninggal. then mase puasa die bwk kereta, tibe2 nampak budak kecik lelaki dekat seat belakang. trus sy tak senang hati. tiap kali tido or kat mane2 je, sy bace ayat2 al-quran & ayat qursi tak pernah lekang dari mulut.xde rezeki, sy gugur on 14weeks. baby boy 😔. lps gugur bru sy prasan yg byk lagi Allah bg petanda dekat sy rupenye. sorry sy bkn nk takut kan sis. tp ni pengalaman sy. doa byk2 ye. in shaa Allah semua dipermudahkan. aminnn.

Sy masa awal2 pernah mimpi tumpah darah 2x, lepas tu sy ade baca kes2 mcm ni dekat group fb, sorg tu suruh rajin kan mengaji, baca ayatul qursi, surah al baqarah, elok utk pendinding diri, magrib jgn keluar, rumah pintu, tingkap semua kene tutup, time magrib elok sgt kalau kita pasang surah2 ruqyah, tapi kalau kita kerap mimpi ade nenek tua amek baby ke, bagi baby kt kita ke elok kita rujuk ustaz

sy pun slalu mimpi buruk waktu prgnt 2 kli prgnt 2 kli mimpi buruk. 1st prgnt sy mimpu gugur lepas 3 minggu sy kguguran betul. skarang prgnt k2 sy sntiasa buka bacaan alquran dlm rumah setiap kali senja sy x kan kluar atau kemana2 klu kluar malam sy akan baca doa dlu sblm msok rumah n mndi sblm tdo.

Bak kata suami sy, mimpi itu mainan syaitooonnn. Ada bwk org baru dlm perut ni, lg suka dorg kacau. Sy pun pnh mimpi terberanak awal dlm keta, siap mimpi suami kawin lain lg time pregnant 😅😅 xde apa tu, stay positive, jaga bby n diri awk baik2 ☺☺

5y trước

Hahah sy pun pernah mimpi suami kahwin lain, then mimpi sy gugur tpi apa pun kena stay positif je kan, jgn terikut sgt, yg penting zikir, bca ayat suci al quran, baby pun suka, apa2 pun stay positif, bak kata suami semuanya mainan syaiitooonn

Amalkan zikir n ayatul Qursi sis...itu yg Sye amalkan sbelom tido ngn selesai solat...sbb Sye pernah sekali mimpi gugur baby dh cukup sifat... cepat2 Sye bce ayatul Qursi... alhamdulillah lpas amalkan Smpai skunk sye xmimpi bnde2 buruk tu...

Sy tiap mlm mmpi ad bnda yg tk elok nk dkt ank sy .. Bnda tu usaha sdaya upaya dy utk dpt kn bby .. Tpi lpas amalkn adab sblm.tdur tu alhamdulillah tkde dh mmpi2 gitu

Sama sy pn.. selalu mmpi ada org jht kejar sy smpai sy jtuh bwk perut.. mmpi ada org tmbuk prut lh.. hri2 dlm 2bln lbh mmpi cmtu.. knpe ye? Tkt rsa..

Sy plk mimpi sy mnduakan laki sy... Dah blk2 dah mimpi, siap couple dgn artis lg 😂😂😂😂😂 smpai skrg xda bgtau suami. Mainan tdur...

5y trước

😂😂😂😂😂

sy penah.. penah mimpi besalin.. kdng2 kite terlmpau penat.. sebb tu mimpi yg bukan2..insyallah xder ap.. mimpi kn mainn tido..

5y trước

sye pn dh bnyk kli mmpi lhirkn bby.. cme dlm mmpi tu x bleh diknl psti jntina nye