itchy (gatal gatal)

hi momiessss 😍 saya start 16w (4month) satu badan gatal gatal . saya mmg ada ezcema (jenis biji kecil yg ada air kat dalam) tapi taklah teruk boleh dikira setahun hanya berapa kali je itu pun di bahgian tapak tangan shj . issue skrg ni saya kena gatal gatal dah hampir dua minggu . seluruh badan gatal . sampai luka sbb garu 🥲 . and akan jd bekas hitam hitam 😫 saya dah pergi klinik , macam macam cream juga saya cuba tapi tak berkesan . korang rasa lama ke saya kena hadap macamni ? 😭😭 doc ada cakap kemungkinan lepas bersalin baru elok . ada tak yang ada pengalaman macam saya ? 🫠#pleasehelp #firstbaby

1 Trả lời

Hai. Pernah alami kena gatal² masa hamil. Kalau guna sabun mandi anti-bacteria sebaiknya stop dulu. Sebab ia akan mengeringkan. Kalau saya doc memang tak beri cream. So just tukar sabun mandi yang boleh beri kelembapan pada kulit

2y trước

oh patutlah saya guna sabun anti-bac 😖 suggestion sabun ?