tips utk hilangkan GDM

Hi momies, sya first pregnant, 10 minggu. Td klinik kol, sangkut kencing manis. (Minggu lepas dah kne minum air gula sbb obes dan umur lebih 25thun). Ada tips x utk kurangkan atau hilangkan GDM ni? Nurse kata bacaan saya border dah. Mmg cukup2 atas pagar. Jadi ahad ni kena ambil darah pula. Tolong share tips ya momies2 sekalian.

1 Trả lời

Mmg klu da sangkut sekali dia akan berterusan smpai ke bersalin. Jika tiap kli buat BSP ok result nya . Kemungkinanakan di buat sebulan skali je. Klu x dia akan suruh repeat buat BSP 2minggu skali atau 2 hari skali. Kne kawal mknn la. Kafang yg xde kencing manis pon akan sangkut time pregnant. Ikut nasib la.

5y trước

Cuma jaga pemakanan je masa pregnant ni. Sya overweight jgk. Tp alhamdulilah. X naik mendadak berat badan sepanjang 7 bulan ni. Naik 3 kg je. Jangan menyesal. Cuma jaga pemakanan je la.