Normal ke rasa tak cukup nafas

Hi momies semua. Normal ke kalau first trimester ni lepas makan nafas rasa mcm pendek je? Kena tarik dalam2 baru okay sikit. Tapi oksigen normal je. #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

20 Các câu trả lời

Boleh check smada hb normal atau x. Sy dulu slalu rasa sesak nafas pdahal buat kerja rumah ringan2 je. Lepas check hb, mmg low sikit tp lepas mkn ubat tmbah darah, Alhamdulillah ok. Jadi pada mggu2 berikut nya, klau rasa cepat penat, sy cepat2 cari mkanan yg boleh buat tmbah darah

2y trước

Kandungan sy baru lagi. So tkde check hb n belum buka buku lagi. Baru masuk 7w 🤭

Normal sis, time nk tidur rasa semput time tgh baring tu. Lagi2 skrg ni saya dah masuk trimester 3 Allahu mengah bila nak bercakap dgn org, pernafasan pon sangkut2 mgkin sbb baby makin besar jugak hihi🥰

Normal. mungkin sbb simptom pedih ulu hati. So elakkan lah makanan, posture yg boleh buat pedih ulu hati tu.. amalkan tarik nafas dlm2 pun bagus

biasa tu. saya pun gitu. saya week 22 dah lepas makan ke buat kerja sikit pun kadang kena duduk kejap ambil nafas. rasa macam tak puas.

Sy rasa sesak nafas kalau borak byk dgn org 😅 nak berjalan lama2 pun kdg rasa mengah padahal baru 1st trimester

2y trước

macam saya jugak, cakap dengan nurse di KK hari tu, Allah dia punya mengah, rasa mcam nk tarik nafas dalam2 tu,padahal baru 1st trsmeter jgk. Lagi satu saya malam je hidung tersumbat, kdg penat n mengah tu terasa betul.

Normal sis, kalau trimester ketiga lagi la rasa tak cukup nafas. Buat keja rumah sikit pun rasa macam jogging 1 taman 😅

Tak pasti sis, tp sy second trimester baru rasa xcukup nafas..itu pun dh masuk 19 weeks baru rasa penatnye berjalan tu 🥴

Alhamdulillah 🤲. Tenkiu respon soalan sy. Semoga momies semua diberikan kesihatan yg baik. ♥️

Normal. Tapi lepas saya makan fish oil yg doktor bagi, dah tak semput sangat dah.

sy pun mcm tu .jln sikit je trus duduk tarik nafas dalam2😂 .sy 24wk dah .