Tips bykkan susu badan

Hi momies. Saya bru berpantang 11 hari. Any tips utk bykkan susu badan tak. Selalu pump dpt 1-2oz tp skrg mkin kurang. Saya tak tahu kenapa.

8 Các câu trả lời

1 - mindset nak susukan anak fully badan wlpn cmpur fm . mindset ckp je susu bnyk n imaginasikan yg susu bdn awak akan ckup n bnyk utk bby . 2 - dgar surah n amalkan surah or time pump pasang surh ni or baca skli ( al-waqiah & al-hujurat) 3 - makan mknn brkhasiat trutama syuran n buahan . klo bole amik la n crila milk booster. 4 - ckup rest n tak stress and enjoy je jaga budak kecik tu sbb dia akan mbesar dgn cpat tnpa kita sedar dia bkn NB lg 🫠

1-2oz tu dh byk dh utk newborn sis.dan seeloknya tkyh pump sbb dlm pantang ni kena kerap bg df.lagi kerap df lagi meningkat kuantiti susu lepas pantang nanti.kalau newborn nk df setiap 30mnit lg bagus sbb kekerapan tu akan bykan susu.kalau bby jarang df akan buat susu berkurang.boleh join group fb happy breastfeeding malaysia. byk knowledge boleh dpt dekat situ

1y trước

Ok tq sis

try cari milkbooster yg oke...macam saya kurma memang milkbooster utk saya. tapi sekarang jadi oversupply pulak sebab buat power pumping dgn tambah milkbooster sekarang merana sebab supply tak ikut demand baby sampai 1 tahap demam2 bengkak susu...hrmmm sekarang tengah cari cara macam mana nak follow demand baby. ade sesiapa tahu?

awak fully bf ke?, kalau yaa, better df terus ke baby, jgn dipam , sbb bila pam mmg dpt sikit. tapi kalau df baby ,inshaAllah cukup, makin kerap df ,makin byk susu terhasil.

1y trước

Sy mix sis. Bf n fm. Ok tq sis

sye ikut tips misi KK ditempat sye amalakan horlick pnas minum tiap2 hari alhamdulillah susu meriah. sis cuba lha ya.

Demand vs supply, wlaupun anak tk hisap. Keep pumping every 2hrs utk stimulate brain

banyakkan rehat....boleh Cuba susu kurma and masa pump Cuba relax or layan tv

Kerapkan susu 2 jam Sekali