Hamil atau tidak

Hi momies dalam ni, saya nak tanya hari jumaat 16/12/22 sy check upt positive. Then tengahri tu keluar darah macam period (warna coklat2 pink macam tu) tpi tak bnyak macam period selalu. Darah keluar dalam masa 1 hari setengah sahaja dan tak bnyak mcm darah period selalu. Tapi sakit kt perut mcm sengugut tu. Lepas dari tu sy tiap2 pagi check upt masih positive malah makin terang double line. Adakah saya masih hamil atau telah keguguran? Yang photo single tu sy baru check kejap ni tadi.

Hamil atau tidak
15 Các câu trả lời

if masa awak test dh positif dan ada berlaku spotting. awak sepatot nya terus ke klinik. ada mommy yg dia okay. ada mommy yg tak. condition setiap org tak sama. dpt kn penilaian kesihatan dr doctor dulu. sepatotnya bila dh berlaku persenyawaan dlm rahim kita, xkn ada spotting atau bleeding. please jgn ambik mudah. sy phm nak tanya pendapat mommy2 lain, tp kena igt awak punya condition tak sama dgn mommy yg lain

2y trước

semoga urusan awak dipermudahkan @nadhirah ❤️. semoga baby baik2 sampai awak bersalin nnt. aamiin aamiin ya mujib🥰.

better pergi klinik. macam saya pregnant first sikit je keluar coklat bintik macam tu. saya tak pergi klinik. anggap implantation bleeding macam tu. tapi bukan rezeki saya keguguran 3 hari lepas tu. bila saya pregnant lagi ada keluar juga spotting coklat. saya terus ke klinik. doctor cek semua okay. baby pun okay. tapi doctor bagi ubat kuat rahim. alhamdulillah sampai sekarang sihat.

Saya ada kena macam puan juga masa mula2 nak tahu mengandung tu. Padahal saya dah dekat seminggu habis period. Tiba tiba keluar darah lagi sikit. ada yang kata mungkin tu waktu persenyawaan terjadi. Alhamdulillah sekarang kandungan saya masih okey. Untuk hilangkan rasa risau puan ada baiknya rujuk pada doktor. InshaaAllah semuanya baik baik je tu. Kuatkan semangat fikir positif je.

Prgnant. Sy masa awal2 dpt tau, pun ada kluar darah coklat gelap. Tp kluar sekejap je. Malam tu skli je kluar. Lps basuh tak kluar lg. Test upt naik double line pekat. Sy tgu sampai dah 8w baru sy g kk utk confirm . Tp depend atas org. Sb lain org lain simptom. Biasa kalau dah kluar darah tu mmg kne ccpt g klinik utk check smaada spotting atau mscriage.

2y trước

itulah sis sebab sy tunggu untuk dua hari kalau still bleeding teruk sy pergi klinik. thank you sis ☺️

saya mcm ni waktu dpt tahu +ve,just ada dots coklat sbb ingat ke period,tapi pelik sebab period awal seminggu,sebab tu check upt tgk double line,terus call Kk utk buat appointment,waktu tu 4weeks dah,kk suruh dtg waktu 7weeks

sama la saya..cek makin terang naik 2 line...sebab ade keluar darah,g scan kat klinik tadi..dr cakap ok je ada kantung dalam rahim.kalau keluar darah banyak,baru datang semula... confirm memang mengandung kata doktor.

2y trước

Ohh okay2 faham. Sebab darah sy masa tu kluar sedikit je. Kalau bleeding teruk mmg nak ke klinik jugak 😊

kalau ikut mata sy, masih samar2 upt tu. selalunya kalau keluar darah sikit & sekejap, tu spotting penempelan. boleh pantau jika ada keluar lagi nanti.

2y trước

itu la sis skrg sy mmg tgh pantai sebab masa tu je kluar darah sikit.

Boleh jd pregnant. Tp tetap kena cek doc sbb awak ada bleeding. Utk confirm awak mmg pregnant dan kedudukan kantung dkt mana (bukan luar rahim)

2y trước

ok sis. terima kasih ya 😊😊😊

saya detect pregnant mase kndungan msuk 3bln sbb period mcm biase cume selera mkn bertmbah...

positif..cuba g cek doktor takut rahim xkuat..nanti mereka kasi ubat kuatkan rahim mcm saya yah

2y trước

ok sis. Itu laa ingat nanti lepas dari seminggu ni nak check doktor