Ada ke due sama 21/10 ?? Mommy da shopping apa je utk mom&baby?? Apa je kena bawa g Hosp?

Mom yg da berpengalaman share la brg apa yg penting & tak penting utk mom&baby . Supaya tak silap beli & membazir 😁 ##ingintahu #firstbaby #firstmom #bantusharing

16 Các câu trả lời

Sama lah kita . Hahaha. Saya dah beli stroller, carseat cause this two items cost us the most 😂, so kita bagi dia lepas awal dulu. Huhu. Then now memang baju baju je. Set bantal pon dah beli juga since gap with first daughter 4 tahun, dah lunyai sangat dah. Beli baju newborn sikit je , rompers tu 0-3 months beli dalam 5-7 helai je, then the rest beli 3-6 months or 6-9 months. Baju tidur also. Bedung kena, dalam 3-4 helai is enough, sabun sabun, minyak sapuan, pampers newborn i beli 1 pack je, sarung kaki dan tangan, tangan beli 5 pasang pon cukup 😂, socks beli banyak sikit takpe, sebab pakai sampai besar. towel. Moms punya i tak beli mana, just ready maternity pad, disposable underwear, kain batik, socks.sebab i taktahu nak ambil jamu apa 😂, just berurut, jaga makan dan minum sebaiknya, then dah kuat saya exercise balik to get back my body goal.

2y trước

wow! hehe thanks sis sharing so blh la sy follow bab baju newborn & keperluan baby & mom tu. 😁👍🏻

barang baby tinggal barang grooming, dan barang2 besar mcm babycot, carseat, carrier sbb yg tu bajet besar + ada warranty.. then barang2 mak mcm pump susu, bengkung.. beli sikit2 setiap bulan tak terasa sangat..

sy edd 21/10...anak ke 2, alhamdulillah rezeki kali ni twins..tp sy pon xtau nk beli barang apa je...🤭 rasa mcm pregnant anak pertama pulak...

2y trước

wahhh bestnyaaa. semoga smuanya selamat sis 😁👍🏻

sya edd 24/10 tadi scan jadi 29/10 🤭 buat masa ni beli sikit² dah.. baju baby,bendung baby,lampin pampers.. yg lain² next shoping

2y trước

semoga semuanya selamat & berjalan lancar sis. Aamiin 😁👍🏻

sy 21/10, tp hari tu scan 18/10 . carseat dah beli. baju beli new born yg prelove je. yg saiz besar beli baru. slow² nk beli.

sye ptut 18/10 tp ble scan tukar jd 21/10 … same le kita .. sye bru beli bju skit2 ..

due kita sama . beli sikit2 je ,sbb sy pun first baby taktau nk add on apa . pening 😅

2y trước

xtau gender lg ,mggu dpn bru nk p scan kt swasta . lps scan nt bru nk bli bju

due kita sama! tak beli apa lagi sis. mungkin bulan ni baru nak start beli slow2

lampin bby tu tak perlu beli banyk..sbb bby mmg akn pkai pampers tu.

2y trước

skrg pn mcm da rasa vibes2 shopping utk ank dlu. terasa mcm brg kita pn xpela, tngguh & xtruja bli brg sendiri 😂

Samelah kite. Sy beli ap yg takde je sbb baby first punye brg ade lg.