ruam baby

Hi mom, siapa yg ada pengalaman baby dia ruam macam ni. Sebab panas ke ? Dah jumpa doc, doc suruh sapu calamine cream.. tapi mcm makin naik je ruam2 dia. Ruam dkt muka, leher, badan dan lutut

ruam baby
54 Các câu trả lời

Anak saya pun lebih kurang begini. Saya jumpa specialist paed, dia bagi Daktarin. Rupanya ruam anak saya disebabkan fungal. Boleh beli Daktarin di farmasi. Saya beli di farmasi Caring Rm26 je.

anak sy pon ada naik ruam peluh abes merah2..syukur alhamdulillah dia serasi dgn ezerra.lg satu sy stop mandi kan ank guna apa2 mandian bayi.bila dh ok sy guna semula tp kurang kerap.

4y trước

Sis , saya ada beli jenama ezerra tuh tapi mandian punya . Okay ker untuk baby yang ada ruam dan kulit kering eh ?

try pakai bedak agnesia anti bacteria,pastu time mandi jgn mandikan dgn mandian dia,mandi kosong je smtara ruam2 tu nak hilang,takot bby alergic dgn sabun mandian sama tu

sy pakai applecrumby...mmg tgh musim panas ni..ruam susu + ruam panas..lambat nk baik..sy pakai applecrumby ultimate rescue..sgt mmbantu...

sis.. jgn guna sabun jhonson.. sbb sabun tu jnis panas.. klu boleh jgn guna sabun dlu masa mndikan bby.. InsyaAllah ruam tu akan hilang.

hye sis... cube product skeenz dari tasneem... sis search kt ig.... mggu los ank sy kena ruam n sy sapu skeenz terus elok...

4y trước

try guna Drapolene Cream baby , inshaAllah sembuh , sbb anak saya pun jadi mcm tu jugak

4y trước

drapolene blh sapu dkt muka bby x sis?

klau akak bgi bedak, buat masa ni.. terus tukar bedak aiken tu .. syampu bdn klau bole tukar ke jenama lain..

letak dlm bilik ada aircond..confim hilang..ruam panas tu..klau bilik panas letak plk ubt lg btmbh ruam..

sis sapu bedak ni...insyallah hilang...ank sy dari bby lg dah pkai....sbb cuaca sekarang xmenentu.....