New mom ,early pregnancy

Hello mom semua,saya nak Tanya satu soalan?bahaya atau tidak drive jauh bagi ibu yg hamil 8 minggu sebab hujung Bulan nak balik kampung ##pleasehelp #firstmom

8 Các câu trả lời

Boleh sis, nanti kalau balik letakkan bantal nipis kat punggung.. bagi selesa & tak kuat sgt terhentak just incase jalan rosak. Jangan lama sangat duduk, kalau boleh berhenti rest & stretch kan badan sekejap for every 2 hours. Saya kerap travel drive jauh balik kampung tiap bulan since early pregnancy plus jalan agak rosak. Syukur baby sihat & active🙏🏻❤️

2y trước

Most welcome sis🙏🏻, its ok mommy.. drive safe & take care mommy🙏🏻🙏🏻 a day before travel rest cukup2 ya❤️❤️

Boleh je cuma dr kata jangan duduk lama2 ada risiko darah beku, selang sejam lebih stop buat regangan , lebih baik cari dekat farmasi conpress sock ke apa nama dia utk elok darah beku bagi pregnant mum yg nak travel

2y trước

oh.. thank you

Hi mommy. Ikut kemampuan mommy. Kalau badan rasa larat okay tapi kalau jarak yang terlalu jauh dan mommy pun tak pernah bawa sejauh itu sebaiknya elakkan. Takut nanti tak larat payah juga.

bawah 30minggu inshallah okay je, banyakkan stop dan jgn berlapar. kaki bagi selesa. If kandungan mmg berisiko consult doktor dulu ye . inshaallah semoga momy n baby sihat dan dilindungi

2y trước

thank you mommy atas info..baiklah..

Hai ibu2 semua...sy mgandung 10minggu..normal ke kalau mgandung kita rasa sakit2 badan lengun2 banda..ada tak.cara nak atasi

2y trước

Sy pn 10 mggu lebih sakit sgt badan, smpai sy ke klinik. Kata doc mybe sbb sy trlampau penat n stress . Then sy kurang pengambilan kalcium. So skrg sy bed rest je and amal kn minum susu anmum pagi dan ptg. Sblm ni sy hanya minum 1 kotak susu je setiap pagi itu pn kotak kecil yg dutch lady low fat..

sy 8 weeks blk kelantan 5 jam ms bln puasa. mng tk puasa. rest every 2 hours. bykkn zikir ms drive

2y trước

hehe.. alright

okay..terima kasih atas info..saya harap semua nya baik2 saja.. thanks mommy

Ok je. Nanti stop kt rnr rehat buat stretching.

2y trước

oh..mcm tu..okay mom..tq