Minum obat selsema hamil 22wee

Hi mom, saya sudah demam 2 hari, badan panas ok da sebab awal2 minum Panadol dekat farmasi Lepas tu pi klinik KK jumpa dokter dia resep untuk obat paracetamol dengan selsema Tapi ada gak bgitau untuk ubat selsema tak boleh minum pulak.. tapi saya tak tau pulak, bila mlm nk tido saya rasa tak bisa nafas sebab hidung tersumbat 2 nya jadi saya makan la ubat tu, tiba saya baca kt Google yg obat selsema untuk mengandung bahaya juga saya jdi takut… ada ka pengalaman korang mcm tu Saya da telan 2 obat selsema 1 hari 1 kali smlm tu mmg la ikut resep yg dibgi kt klinik KK Tpi risau juga

2 Các câu trả lời

bru2 ni saya kena asma and doctor bagi ubat asma kena mkn 8biji trus .saya tak berani sb mengndung kan . then pergi kk saya tnyalah nurse . nurse ckp apa2 ubat yg doctor bgi means ibu tu bole mnum . sb smua yg doctor bgi kbaikan ibu and dos yg dorng bg tu tidk akan memudaratkan sgt untuk bby ..

1y trước

saya bukan first mom .anak ketiga dh ni😆 just anak 1st ngn 2nd .takda msalah ksihatan . yg memerlukan sya jumpa doctor .anak ketiga bnyk sgt sakit kluar🤣 tu orang cakap lain anak lain pengalamnya xkan sama🤗

semasa pregnant apa2 ubat kena refer Dr dulu. baru boleh ambik. sebab bukan semua ubat ibu mengandung boleh ambik.

1y trước

Thanks sist, tapi rasa tak minum da kod ubat selsema tu