Kram kaki

Hello mom ☺ Normal ke kaki kram saat kita tengah tidur,dah masuk 7bulan ini kaki,kerap kram saat tidur / lepas bangun tidur ,,bolehkah tolong kongsi sikit mom,tentang maslaah kaki kram

14 Các câu trả lời

Sy kaki belah kiri dri pinggul smpai tapak kaki, mmg skit xleh nk ckp kne jln pkai tongkat, time kram trasa smpai ke peruk n kpla.. Trismter 1 n 2 xprnah da msalh, msk trimter 3 skit nye xleh nk g tw, tgn2 semua xrsa xleh gengam asa mcn kne renjatan lektrik, gg lgi skit, tp sy syukur sbb d beri pluang jd ibu n d beri pluang rsa semua ni.. Skit kn phapus dosa2 kecil.. Insyallah ngn. Izin Allah...

First trimester pertama masa kandungan baru 1-2bulan, tapi tak kera.p. Trimester kedua masa 4bulan. Now dh masok trimester ketiga 7bulan lebih makin kerap pulak. Setiap malam minta asben urutkan. Tapi macam takjalan je. Ya ampun takleh bwk bincang sakit dia, dhlaa masih kerja 😂😂

Lps sy berurut baru xjadi lagi cramp kaki... Sblm ni tgh tdo kadang2 nk luruskan kaki je pon tibe2 cramp.. Sakitnya tu.. Allah saja yg tahu... Tp lps berurut mmg dh xpernah cramp lg..

4y trước

Ya Allah.. samalah kita.

Normal, kram berlaku sbb kekurangan kalsium dlm bdn sbb baby dh serap.. Mcm sy minum susu setiap hari.. Segelas pun okey, Alhamdulillah jrg laa kena kram ni..

4y trước

Ye susu penting sbb menambah kalsium ibu mengandung, xkisah minum susu apa yg penting sehari segelas cukup, mcm sy amalkan susu freshmilk lowfat..

Sbb kekurangan kalsium dlm badan kita, sbb kaki selalu kram, saya pon ambil supplement tambahan utk tambahkan kalsium dlm bdn

Sebelum ni pn sy slalu kne kram..tp lps suami urut kaki sebelum tido..lpstu pkai stokin..jarang da kne kram

Normal sis..sis tinggikn kaki ye semasa tidur..boleh juga sapu minyak dan urut jika itu buat sis selesa..

sruh larr cik suami urut tpak kaki dngan ubt angin...lpas 2h tdow pkai stoking

Samaa..😌kdg2 tgh2 mlm sakit sgt..sy just urut2 je..

5y trước

Ya kadang saya urut* juga,tapi kalau dah sakit sangat,saya pandai teriak sampai suamipun terkejut 😁😁

Normal sis..sblm tdo mintk hubby urutkn