cara nak percepatkan perbukaan bersalin

hi mom naktanya saya dah masuk 38minggu 2hari tapi masih takde apa apa tanda saya dah cuba plbagai senaman nak percepatkan perbukaan tapi masih gagal boleh bgi tips macam mana nak bersalin awal sebelum duedate sebab saya taknak bersalin overdue🤲🏻🥺

1 Trả lời

saya semua bersalin awal. ntah la. maybe saya ni surirumah. takde maid. then semua anak2 saya uruskan. asben mmg keje ketika itu. dia rajin je membantu tp tu la saya semua suka buat sendiri. biasanya ketika saya nak bersalin, time raya time nak buka sekolah .. so kalau nak time raya tu, mmg bizi sangatlah saya. p cari baju raya kat jalan tar, shopping mall. tukar langsir, basuh2. cuci kipas, mop lantai semua. cuci semua kipas. dapur saya pula haaa itu tempat penting utk sentiasa bersih dan kemas. anak2 ni yg kecik comel ni pulak kreatif dia terlebih sampai kat dinding pun nak deko. so, saya juga laa cuci2 dinding, clearance baju yg lama diaorg2 ni. huhhh. termasuk oter baju raya diaorg yg agak besar dan labuh. nuu kat garaj, belakang rumah... kena kemaskan juga. dan especially toilet. kalau nak masuk sekolah.. nak kena cari baju3 sekolah, jait lencana bagai lah. semua kerja saya kena setel semua. anak2 ni rajin je nolong tapi saya akan join sama. barulah hasil dia puas hati. ikea pulak kalau time nak raya selalu ada sale. hehe pusing ikea juga even beli mebi satu dua je. itu la.. saya selalu bersalin awal. mmg xde laa duduk guling2 depan tv tu.

2y trước

betul tu. kena aktif bergerak / senaman. saya doakan u dipermudahkan bersalin nti.