Anak suka makan bubur halus

Hi mom nak tnya ada x kat sini anak korang mcm anak saya jugak ? Anak saya 9bulan tapi still tkmau tukar tekstur makan pejal yg lebih kasar dri sebelum kalau bagi auto muntahlan balik makanan dan susu tadi makan punya , dia lebih suka yg diblend halus lagi kalau bagi nasi biasa lenyek sikit pun tknk still nak muntah jugak . Mcm mana nak bagi dia biasa eh ? #firstmom #pleasehelp #ingintahu

2 Các câu trả lời

Ubah tekstur makanan secara beransur. Pelbagaikan menu, try n error. Makan bersama dia. Bagi dia tengok cara makan. Boleh join group FB Happy Baby Food Malaysia utk panduan