contraction sebenar?

hi mom, mcm mna rasa contraction sebenar, due sya hari ni 31/10,..pada 30/10 jam 1pagi sya pi hspital bukaan bru 2cm jadi sya blik rumah. then jam 12mlm perut sya sakit sngt, bahagian bawah smpai pingang belakang ni. 1mlm sya Xaman tidur gerak sikit sakit pusing sikit sakit.. smpai pagi sya Xtahan air mata ja mampu mnjadi saksi sakitnya tu.. hsband sarankan pergi hospital tapi sya Xnak sebab takut nnti doktor ckp bukaan blum cukup.. sya buntu berjalan pun Xlarat klau sakit tu dtg.. siapa ada pengalaman kongsi² dulu😔.. #bantusharing #firstbaby

18 Các câu trả lời

sy pun tunggu hri,perut da mengeras dn dtg sakit dn hilang kjap sakit ..ada lendir kluar.due 11.11

Yang penting emosi kena jaga. jangan stress.kalau stress lambat la nak bukak jalan dia

Standby ja sis... Mcm nak bersalin tu.. Byk kan berdoa.. Semoga dipermudahkan

G hospital sis... Tkt ape2 kat baby nti... Semoga dipermudahkan urusan sis

4y trước

terus pergi hospital sis klu sakit tu terlalu kerap. kalau di biarkan takut nanti baby dah termakan najis dia

hai sis sya dah slmat melahirkan baby boy....

banyak kn jalan2 pelahan2 dn zikir banyak2 insyallah..

Pegi hospital sis.. Apa2 sng doc advice

2cm kna balik...sy 1cm dh kna masuk wad...

4y trước

Ada hospital yg 1 cm suruh balik dulu. Mcm adik ipar sy 1cm kena tahan wad(h.taiping). Kwn sy 1cm diberi pilihan nak stay dkt hospital atau balik(h.jitra).