Supplement selain obimin

Hi mom’s. Boleh tak bgi suggestion supplement apa lgi boleh mkn selain obimin. Before dis i mkn obimin pluz, neurogain untuk baby and ubat kuatkan tulang (lupa namanya) i nk try yg lain. Tq

10 Các câu trả lời

i makan obimin je awak dr start 4week sampailah sekarang, masa buka buku nurse tanya makan supplement apa2 x. sy ckp obimin dia kata obimin tu dah lengkap semua so ambil obimin je xyah ambil supplement lain, time jumpa doctor pun tnya benda sama so sy jawap obimin je dia pun kata obimin dah lengkap lagi bagus minum air Sunquick oren klu minum obimin.. Alhamdulillah hb sy pun cantik je. tapi klu awak nak minum supplement apa2 pastikan dapat nasihat doctor ye sbb takut bahaya utk kandungan.

1y trước

kenapa kena minum dengan sunquick?

sebelum u makan ape2 supplement, tanya doktor dulu ye. banyak sangat pun tak okay tekanan kat buah pinggang u je. setakat yg i amalkan, obimin dr kk, neurogain, vitamin c 500mg dan calcium.

Obimin tu dalam dia pun dah macam2 vitamin ada. Untk pregnancy ni doc mmg bagi apa yang kita perlu sahaja. Tak boleh lebih tak boleh kurang. Dia ada side effect kt anak nnt kang

Saya cuma amalkan iberet folic acid yg dah lengkap mcm2 tu Lepastu pil kalsium obical Tu saje. Selain tu real food yg sihat Suplement lain tak amik dan taknak amik sbb takde keperluan.

1y trước

sis..iberet folic acid yg kotak merah tu kn

kalau doctor x suggest or x suruh x perlu. jgn sebarangan mkn supplement or ubat. nnti bahaya kan kandungan sbb x semua supplement sesuai dgn org lain, sesuai dgn kite jugak.

1y trước

Setuju

saya pon ambik obimin+neurogain+ubat kalsium. neurogain tuuu sy tanya doc dulu blh tak sy makan dia kata okayy jee. kalau ada nk tambah ubat pape kena tanya doc dulu

kalau kk sini, doktor amat galakkan makan calcium dan vitamin c. vitamin yang sesuai utk ibu2 mengandung. kalau tak tau boleh lah dapatkan information.

obimin pluz biasanya dengan obical.. 2 vitamin tu bagus laah... kenapa ganti vitamin?? memang mahal obimin pluz tu... tapi bagus.. saya dah buktikan..

try maltofer. kemam² je. masa early pregnant, ambik 1 tablet. pastu ambik 2 tablet.

saya amik minyak ikan. Salah stu usaha utk kurgkan risiko anak dapat asma/ekzema

1y trước

alhamdulillah sis.. sy risau sebab family mmg ad keturunan asma dan ekzema. wait n see bulan 8 nanti anak dpt tak😅harap2 sgt tak..🤲amin