6week 1day

Mohon pencerahan dr mommies..hrini sy g buat scan,kantung mbulat elok tp bby xnmpk kabur2..after 2 week kna pegi scan lg..ada x ibu2 pnah jd mcm sya..

13 Các câu trả lời

sama la sy..6w scan kanting bulat n nmpl daging n sac dlm kantung tu.dia soh dtg 2mggu lg..khamis ni sy kne g scan n khmis ni genap 9w.harap scan perut je da nmpk aritu scan aritu kt bawah tu yg nmpk jelas scan perut nmpk kantung je.hrap bb kuat n ni bb ptama tnggu 6thun..

5y trước

Aamiin2 ya allah smoga d permudhkn

Sy br tghari td scan baby 6w5d, dh nmpak heart beat.. Doc kate kecik sgt lg, bunyi jantung baby pn x dgr lg.. Cuma nampak jantung baby kelip2 kt monitor.. Mungkin klu awk pegi scan beberapa hari lg, mungkin nampak mcm sy 😉..

5y trước

Insyallah mudah2an..nnti sya scan,tahniah puan

Sy ritu scan 6week nmpk kantung ja.. Esok 8w g KK scan lg skali.. Sis jgn risau.. Setiap org x sma perkembangan janin tu.. Ada yg scan 12 week bru nmpk janin.. Fikir baik² & bayakkan bdoa ya..

5y trước

Aamiin ya allah..❤

Sy pun bru lepas scan td.. Bru 6w 5d nmpk kantung jer.. Dr suruh dtg balik scan lg 2 mngu.. Tp klu ikutkn pengiraan sy dh msuk 10w tp td scan dr bg thu bru 6w

5y trước

Yer puan.. ikut pengiraan sya 7w 3d..tp kt scan bru 6week 1day..sya doakn bby kta baik2 ..insyallah smoga allah permudhkn

Biasa la tu..awl2 xnmpk lg, maybe ovulasi lmbt berlaku lps period..sy pn bru msuk 6w, doc suruh dtg scan 2 minggu lg..

5y trước

Btul jgk puan..trma ksih puan

Normal sis.. saya pun sama masa 7weeks nampak kantung ja.. bila doc suruh repeat scan baru nampak bentuk Janin.

5y trước

Dah 11w 4d sis.. Alhamdulillah dah nampak bntuk dan degupan jantung.. InsyaAllah sis nanti repeat akan nampak tu, semoga bby sis sihat2 saja ya

Normal sis. Saya scan 6 minggu Pon nmpak kantung je.masuk 15 weeks Bru nmpak jnin n denyutan jantung.kecik comel

5y trước

Btul ke puan.lega sikit dgr ,,hrap2 bby baik2 sja..

6w mmg blm nmpk apa..cuma baru dpt detect jntung n kantung bby je😊 tggu lg ye sis.

5y trước

Ok sis..sy tnggu❤

sy scan 7week taknampak apa pun lagi..

Repeat scan around 10 weeks akan start nampak

5y trước

Baik puan..trma ksih❤