Mentuaaaaa

Hi mohon nak minta pendapat mommies kat sini.. sy baru ja bersalin seminggu. Tapi mak mentua sy tak nak lepaskan baby sy dn nak sgt sy berpantang kat rumahnya padahal sy nak berpantang kat rumah mak sy sendiri sampai sy gaduh dgn suami .. Semalam suami sy bawak anak jalan” kat rumah mak dia , sy pulak duk stay kat rumah. Bila balik tali pusat dah takda suami kata dah tecabut padahal pagi tu masih keras lagi takda tanda” nak tercabut. baby sy pulak masuk hari ke 5 . Sy stress , nangis bila ingat anak sy kne buat gitu. Lagi” mak mentua sy ni nak anak sy minum air masak. sy dah pesan suami jgn bagi tapi sy rasa dia tipu kata takde bagi tapi pampers asyik full je , lain mcm sy susukan badan tak pernah gitu. Sy stress sangat meluat pun ada nak marah melentingg😔#firsttimemom #meluah #sedih

35 Các câu trả lời

YaAllah kesiannya awak. bertegas je sis dengan mertua dan suami. tapi dengan Nada yg lembut

10mo trước

sy dah cakap balik” kat suami sampai kami gadoh . sy rasa skrg sy tak dapat dah tahan emosi , suami pulak asal dengar sy emo sikit dia jadi baran nak tendang tumbuk ini itu

ape kebebal.mak mertua ko ni kak... elok sound je.. ank aku sakit, ko nk jaga ke?

10mo trước

tulahh rasa nak sound je memang biarlah die sakit hati , sy lagi sakit die buat sembarang je anak sy

perkara yang sangat sangat annoying

10mo trước

memangg , baru je kahwin kak rasa nak cerai pun ada

kalau saya mmg melenting je...

10mo trước

sy memang melenting sis sampai kalau boleh tiap nak cakap topik tu mesti nangiss . suami pulak baran tak tentu

Semoga dipermudahkan awak. :(

10mo trước

terima kasih sis 🥰🥹