ibu

mnum air kelapa usia kndungn 11 minggu bole x ada org ckp x bole takut gugur

22 Các câu trả lời

Sy sblum pregnant smpailah pregnant tk boleh kalo tk mnum air kelapa. Mlm sebelum bersalin tu sempat habiskn sebiji air kelapa, besoknya air ketuban pecah😅dia ikt badan org juga sis

Boleh je minum sis. Saya dari awal pregnant minum air kelapa, doctor pun cakap elok amalkan minum air kelapa even dlm apps ni pun cakap air kelapa elok utk org pregnant.

Sye pernah minom time pregy 12minggu..mlm tu jugak sye bleeding n perot sakit..cpt pergi klinik sakit puan.n skrg alhamdulillah skrg 30week..bulan 8 ni sye bersalin.

sy dari xsedar sy pregnant sampai sekarang da masuk 6 bulan.. minum air kelapa.. sebenarnya dia ats bdn org jgk.. lain org lain jgk kekuatan bdnnya

Ats org jugak rsenye. Sy mula2 pregnant sy takut jugak nk minum. Bila msuk 5bulan baru sy minum. Masa nk try minum sy minum sikit je dlu.

Tengok atas orang jugak sis. Sebab pernah terbaca ada yg minum coconut shake walaupun dah campur selain dari air kelapa pun boleh gugur.

Ikut badan sis... Kalau sis takut,lebih baik jgn dulu... Sblm ni akak gugur pun minum air kelapa... So badan kita tak sama... 😊

awl2 mmg tak bole..sbb air kelapa bersifat sejuk..tak elok utk rahim..tggu dh 6 bulan ke 7 bulan ke bole la

ikot kata doktor bole jer...ikot kta org2 tua awal trimester 1 elakkn...dh 7 bulan hari2 bole minum...

Sy dari awal pregnant minum air kelapa smpi lah skrg dah 25week 5hari alhamdulillah tak ada apa2