Pengalaman tanda sebelum nak beranak ke

Mne yg dh bersalin tu share2 la pengalaman tanda2 dlm seminggu sblum korg nk beranak tu🌝 tiber risau pulak. Sebab bdn mula letih kerap kencing , bengkak2 gituh🥶#firstbaby #firstmom #bantusharing

2 Các câu trả lời

Lain orang lain tanda bersalin sis,ada yg pecah ketuban ada yg tidak,ada yg trun darah,ada yg leaking.Ada yg rsa nk teberak tpi sbnarnya nk bersalin.Sy xda apa2 tanda,jadi sy cuma admit hospital ikut tarikh Due,sy d beri induce drip,sngt2 lh seksa.Sbb beranak paksa,xda tanda2 bersalin,perlu d paksa beranak.3 kli injek induce drip,lpstu baru lah,perut rsa sakit yg teramat,Nurse&doktor seluk bawah utk cek bukaan,yg last2,Doktor prempuan tu dia bukak-kan bukaan smpai 5cm,lpstu mula trun drah.air pn dh leaking,d tolak pergi labour room,tgu bukaan yg besar lagi,smpai rsa nak teberak,tapi bukan ,kepala baby dh start nk keluar.

Lain orang lain tanda. Kalau saya yg 1st rasa contraction dan keluar darah, terus admit wad tapi esok paginya baru bersalin. Masatu 39w6d, 1 hari sblm due. Yg 2nd ni rasanya kalau saya keluar tanda yg sama maybe saya mau layan contraction dirumah. Sedih kot sorg2 masa pkp dulu gigit bantal lah selimut lah 😂 bila contraction yg dekat2 sudah baru sy admit wad. Tapi kalau pecah ketuban mmg kena terus pergi hospital kot. Tapi tengok juga keadaan lah macam mana. Mummy alert je dengan tanda2 yg nurse selalu pesan, InshaAllah, semoga dipermudahkan 😊😊