How i pregnant.

Hi mmy semua , saya nak cerita how pengalaman saya tahu saya pregnant . saya punga period memang tak teratur last period bulan 8 tahun 2019 . lepas tu tu dah pregnant 5 bulan baby dah gerak baru saya tahu saya pregnant checkup dekat swasta . seblom checkup rasa gerak gerak je perut ni siap urut bagi minyak angin. Bila tahu terkejut sangat sangat . saya fikir saya tak boleh pregnant sebb saya punya period memang tak cantik . samapi oneday pernah nanggis takut tak dapat bagi zuriat . tapi sekarang alhamdulillah . now saya dah 38 week menunggu hari semoga di permudah kan my #firstbaby . Mommy momny yang belum dapat rezeki jangan give up okey . semoga rezeki mommy semua ade pada time yang betul amin .

4 Các câu trả lời

saya pulak period memang x regular..kdg2 x dtg 3-5 bulan..mmg x pernah teringin nak cek upt..sebab kesan pengambilan ubat utkpenyakit SLE saya..last period saya tahun lps bulan oktober..lps tu februari 2020 start jadi lps bfast je saya muntah2..ptg2 balik kerja suka tido..klu nak mkn je mesti loya tapi telan jugak..sampai la terdetik dlm hati nak cek upt..beli upt sorok2 dpd suami..lps seminggu beli upt baru ada keberanian nak buat..lps buat sempat pegi basuh pinggan..bila tgk2 upt rasa speechless bila naik double line..terus bgtau suami tapi dia x paham..jenuh explain pulak..bila ckp saya maybe pregnant terus dia ajak ke klinik nak scan..bila scan je dah 7minggu..dah nampak jantung baby..alhamdulillah rezeki yg kami tunggu 7 tahun.. skrg saya tgh pantang dah 40hari..

sama mcm saya. last period 23/8/2020. cek upt smua -ve, dah give up dah nak cek upt lagi. tanda² pregnant smua tak ada. cuma kadang² cepat naik angin and rasa annoying dgn husband tpi tak tahu lah sama ada itu antara tandanya ataupun cuma kebetulan je. or mungkin ini cuma masalah hormon je kot.

4y trước

sabar je sis . my husband selalu kata ade rezeki insyaallah . saya preggy 5 bulan baru tahu . 😋

Rezeki tiada siapa yg tahu. Hehe ada org yg kata kt mandul tak boleh mengandung la.. susah mengandung. Tp rezeki & berkat tu d tgn Tuhan yg Mahatau

semoga Allah SWT permudahkan semua urusan awk Aamiin dan urusan sy yg bkal mlhirkn thun dpn shat ibu dan ank Aamiin

4y trước

Aamiin Aamiin