scan

Mmg kalau lps scan dkt klinik msa week 12, kalau g check up utk bln kmdian dia x scan dh ke ? Nk tgk bby

28 Các câu trả lời

Ikut kk jugak sis.. Macam saye bulan ni temu janji jumpe Nurse je.. Bulan depan temu janji dngn doktor pulak baru dia scan baby.. Temu janji dngn nurse dia cume dngr degup jantung baby je same ade normal atau tk degupan jantung nye tu...jadi saye setiap bulan scan klinik swasta je kalau nk tngk keadaan baby☺

Normally KK akan scan 12w utk first time, 20w utk tengok perkembangan baby, 28w utk tengok uri, and lastly 36w before delivery. Kalau baby breech/songsang, KK akan scan kerap sikit. Kalau ada GDM atau masalah/risiko akan kerap la scan tengok perkembangan baby

Saya pon scan masa buka buku ritu ja.. Time tu 9w.. Tengok tulis kt buku pink next scan time 28w nnti.. So, saya booking utk detail scan kt klinik swasta ja nnti time 22w.. Hari ni baru 18w2d 🤗

Saya tiap kali jump doctor kkia mmg scan, sbb saya request. Saya ada history last pregnant darsh tinggi, then skrg masih pantau bp, myb doc layan kehendak saya tu sbb saya berisiko kot sis.

Dekat kk mmg mcm tu . Saya last scan pn masa 11 weeks , pernah tnye nurse . Dia kate dh 28weeks nnt bru scan blk sbb kandungan tkde mslh tk perlu slalu scan. Klau nk scan kne pegi kt swasta

sy dulu kat kk stiap 10 minggu je scan..yg lain jmpa misi kcuali ade masalah 10 week 20 week 30 week 40 week scan baby.. Klu nk scan detail..blh g klinik swasta.. yg tu mmg blh request🤗

Kalau cek di swasta..tiap2 bulan dia scan..bila x bg..siap bgth..klu jd apa2 dia x bertanggung jwb hihi..nk cas mahal kan...tp setiap kali scan byr antara rm50 ke rm150..atas klinic.

klu kk memang ade week trtentu je die scan. kt.tmpt sy scan masa mula2 buka buku, 20weeks,32weeks,36weeks...nk tgk bby selalu2 kne scan swasta la..😊

sy pon 1st kat kk masa 9w..buat buku pink..lepas tu cek up lagi xda scan pn..skrg da 18w..xda scan pn..sy g swasta je scan bby..

alhamdulillah setiap kali checkup dgn dokter dekat kk maharani muar mesti dokter tu scan baby kite 😊 staff die pun semua ok