Pregnant 7 bulan perut besar 🥹

Mmg confirm ke kalau perut besar walaupun 7 bulan pregnant nanti baby lahir besar 😅 Or berisiko bersalin awal ?

13 Các câu trả lời

No true at all ya 😄 I masa pregnant 5 bulan, orang ingat pregnant 7 bulan or ada yg ingat I pregnant twins but not😄and I bersalin at my 41 weeks vaginally after induction. Perut besar sebab first ikut badan structure, also due to quantity air ketuban and also size of placenta and another reason yes size baby too depends. Jangan risau ya❤️

2y trước

Absolutely this true!😆

saya scan 36weeks doktor cakap berat baby 3.7kg dan air ketuban banyak dalam 21 mcm tu., tapi memang tengok dari perut nampak besar mcm pregnant kembar 😅 ni nak kene scan lagi 38weeks. risau baby lahir besar sbb baby 1st dulu cuma 3.1kg lahir emergency ceaser msa 40w1day. kaau boleh yg 2nd ni nak lahir normal😊

sy pun perut besar,pregnant 5bln tp mcm 7bulan..myb sbb dah 2nd time..skrg pun dah terasa berat da perut..setuju dgn sis shavrena,byk faktor perut besar..masa 1st time bersalin,baby sy 3.3kg..ade kwn sy bersalin 3.7kg tanpa koyakan..kena bljr cara nak push sis..sgt bagus dan memudahkan despite baby kita besar or kecil..

xsmstinya prut besar baby lahir besar sis,kdg kulit prut kita tue yg tebal...itu sb nampak besar,klau dr ckp msa scan tue berat baby normal elok dgn usia kandungan tue kira ok lah..sy nie prgnant skrg ank kedua 7bulan dh tue pn prut xnpk org ckp,prut kecik...sma cm prgnant ank sulung dlu..

Em yg penting berat baby sesuai dgn weeks dia. Dlm apps ni pun ada tulis berat baby ikut minggu dia. Nnt compare dgn berat baby sebenar waktu lepas appointment doctor ya. ☺️

takdanya , saya dulu scan anak pertama dari awal pregnant sampai sarat doc cakap baby besar pastu dah lahir 2.44kg je yang keluar .. masa scan tu anggaran dalam 3kg lebih

sama lah mcm sy, 7 bulan tapi perut besar..baby 1.4kg air ketuban pon dok kata bnyak..haritu masa 5 bulan mcm nmpak tak nmpak je skali masuk 7 bulan, membeso dgan jaya

Ikut pd result scan. Dr ada ckp baby sis besar/normal? Kdg2 klau bkn sbb baby besar sbb kuantiti air ketuban. Boleh tny doktor.

2y trước

minggu depan baru nak scan. orang cakap perut saya besar 😅 mcm nak tunggu hari

Bersalin awal ke tak, bukan tgok saiz perut mommy tapi saiz baby. Kalau besar sgt sebelum due, mungkin kena czer

tak juga..saya perut kecil X nmpk to bersalin baby 3.5kg.. bergantung pada jenis perut masing²