incomplete miscarriage

Mlam smalam ad bleeding skit. Bngun pg td terus pegi kK. Mase scan tu dktor ckp tk nmpk baby. Refer hospital scan kt perut tk nmpk jelas jgk. Dktor buat transvaginal scan bru nmpak bentuk die jelas elok ckup sifat. Tp dh tkde heartbeat ? . Dktor bg mase 2minggu untuk die turun sndiri. Klau x turun dtg hospital balik dktor bg ubat. Bg die turun. Sape ad pengalaman mcm ni? #15w2d

8 Các câu trả lời

Pengalaman kita lbh kurg sama sis..sy alami mild bleeding n da symptom period pain..n bila pegi scan..doc kat kpj ckp bby dh xda heartbeat n sarankn tgu dlm 2 3 hr if bby xturun sndri..kn cuci..tp otw blk rumah (siap pegi mkn n bli brg2)..rs sakit sgt2..xtau nk ckp mcm mn..n rasa keluar darah yg byk. Suami trus drive ke GH..bl check..bleeding byk bersama2 ketulan darah..sy ingtkn tu janin sbb besar jgak..bl scan..rupanya janin msh sangkut di dalam (incomplete miscarriage)..nasib baik kedudukan janin dh dibawah..so doc hanya tarik keluar je..bl scan semua ok..n xda yg tertinggal dlm rahim..then doc suntik ubat kecut rahim di paha..sy kn warded jg la sbb nk monitor..skrg sy tgh berpantang..harap semuanya ok.. Sis boleh ikut saranan doc utk tunggu bby keluar sndri..n kalau xkeluar jgak kn pegi hosp la..harap semuanya dipermudahkan..jgn bersedih..ada byk hikmah disebalik semuanya..😊

5y trước

Ieda Arsyad..xpe sis..stay strong..ada hikmah disebalik perancangan Allah ni..mb Dia nk bg yg lbh baik utk kita..nti kita cuba lg ye😊

Pengalaman sya 1st day bleeding da cek kt hospital n nmpk kantung shja n xda heart beat n masa tu 9w. Doktor suruh dtg 2 mgu kemudian utk buat buku. 1 minggu jg bleeding, lpas tu kluar ketulan drah yg byk n besar. Mgalami sakit perut mcm contraction nk bsalin, p hsptal cek kantung shja. Kena than d wad utk cuci, tpi sblm p OT kantung da jatuh sendri. tpi doc scan masi ada drah lg, jd doc teruskan utk cuci menggunakan vacum. Bru 2 mgu yg lalu berlaku

5y trước

lain org lain situasi. Saya plak masa 1mgu bleeding tu darah x stop n x sakit, tpi lpas tu tiba2 kluar ketulan drah beku n baru rasa sakit mcm contraction. Masa sakit2 ni la bru p hospital n kena check sgla, stgh hari jg la rasa sakit tu. tpi sya ambil masa 2 hari dri sakit tu bru kantung jatuh. Semoga d permudahkan untuk sis n kuat ye

Sme cm saya sis...smggu bleeding...ni dkt wad...doc bg mse kluar sendiri..smoga tabah

5y trước

Sakit perut..skrg dh msuk wad ni..sbb dh mischarge...x de rezki

Blm ada pengalaman. Tpi sy doakn smoga kandungan sis sihat dn tiada masalah

5y trước

Trima kasih ☺️

Moga dipermudahkan semua urusan.. Aameen..

Kakak ipar sy kna mcm ni thun lalu...

Semoga dipmudhkn siss

Pengalaman sy start bleeding 2 hari tak rasa sakit...scan ada baby tp tak nmpk jantung, tgn kaki..maybe terlalu awal 9 week...start doc scan mula rasa period pain, refer pakar scan still sama juga...minta 2 mggu cek smula & baby tak bertahan lama...fully miscarriage baby keluar sekali semua...sedihnya rasa...😔

5y trước

Semoga tabah sis. Sy tgh menunggu baby keluar sndiri dkt rumah. Dh dkt seminggu bleeding and sakit perut. Masih x jatuh lg. Hmm