nk tnya berkenaan berat badn saya Naik mendadak plak.skg sya tgh pregnant 28w.sebln Naik 2-3kg.

Mkn ape yg ok#bantusharing

2 Các câu trả lời

Makan nasi portion yg sikit tapi lebihkan sayur , roti jangan banyak sbb karbohidrat , jangan selalu makan n minum manis2 , jangan selalu makan malam sis , boleh tapi makan yg ringan2 je lah . Saya naik 2 ke 3kg sebulan . Banyakkan minum air masak .

Kurang makanan manis, kurang makanan yg ada ibu mcm roti. Sye naik 6kg sebulan sebab suka sgt makan roti dgn benda2 manis. Nasi pun sye kurangkan tp sye kerap makan.