gdm bsb 11 weeks

minum air gula masa 11w normal ke biasa dgr 7/8 bulan.... lepas tu bacaan bsb yang ok atau normal berapa ya... sbb kena kencing manis pulak

7 Các câu trả lời

minum awal ni ada 3 faktor: 1) umur lebih 25 + 2) sejarah keluarga ada KM + 3) BMI lebih/obes ada ketiga2 atau dua faktor ni mmg awai kena minum. yg minum masa 7/8 bulan tu yg bebas 3 faktor ni. bacaan normal minum air gula (MGTT): ketika puasa: bawah 5.1 2 jam lepas minum air gula: bawah 7.8 lebih dari bacaan ni mmg kira ada kencing manis. utk BSP pula: pagi sebelum makan: bawah 5.3 2 jam lepas makan: bawah 6.7 hati2 & jgn sambil lewa buat bsp sbb selalunya doc bg peluang gdm on diet control ni 1-2x sahaja. mana2 4x bacaan tu ada yg sangkut, doc akan decide utk makan ubat/on insulin. keburukan dia, kena bersalin masa 38w, tak boleh ikut due date.

2y trước

saya masih morning sickness teruk xberapa boleh makn dan minum sgt... even air kosong pun keluar balik ...

Check balik ade history family ade kencing manis or pemakanan awak mmg tak control. Bacaan puasa (pagi) 5.3 ke bawah, bacaan selepas makan 6.7 ke bawah. Bacaan sebelum sarapan iaitu bacaan puasa dgn bacaan selepas mkn mlm tu yg penting. Maaf kalau bacaan tu tak same dgn fakta org lain, sebab itulah doc bagitahu saya dan remark dekat buku pink.

kalau ada history kencing manis, atau ada risiko mmg kena minum awal. saya takda history takda risiko, bmi normal. tp umur atas 25. minum masa 28w. nak tgk bacaan normal ada tulis dlm buku pink sis. selak2 baca buku tu

2y trước

oh parent ada kencing manis no wonder dan kandungan high risk ade cancer pangkal rahim....

Normal bergantung pada rekod kesihatan masing masing. Bacaan bsp yang normal awak boleh check balik dalam buku pink. Saya tak ingat takut salah info🙏

2y trước

oh normal ok

normal sis. saya 8mggu dh mnum air gula , sngkut gdm on insulin. mybe sbb kturunan ataupun pmbwkan smasa mgndung shj

1y trước

masa buka buku 8 , skrg lps mkn metformin + insulin normal ja bacaan bwh 6 . makan kawal ,. anak sulung dulu 11 masa buka buku. yg sec ni tak tinggi , tapi tetap insulin .

Normal je. Ikut procedure kk dan keadaan semasa ibu. Ada yg bukak buku terus minum air gula

2y trước

ohhh xtau pulak sbb 1 st baby tp umur dh 36

normal