Pregnancy with cyst

Minta tips ibu² yg pernah Ada cyst masa pregnant, ad Cara ke nak kecutkan dia? Sbb masa buat buku pink nurse Ada crita sorang Dr pregnant 8month and cyst dia membesar smpai 17cm. Then kne operated buang cyst tu... Sy baru 6w.. cyst dlm 3cm. Mohon doakan Kandugan saya membesar sihat dan lahir jadi anak soleh #advicepls #pleasehelp #bantusharing

21 Các câu trả lời

jumpe dokter pakar dokter yg tentukan cyst awk aktive atau tidak. mereka akan buat scan lebih detail. biasanya sis akan kecut. kalo membesar pun dokter akan bg tahu juga apa yg perlu buat utk next checkup

pregnant pertama dulu pn sy ad cyt.. sy ikhtiar mnum minyak zaitun dan kurang mkn mknan yg bolh sebabkan cyst mmbesar. alhamdulillah dgn izin Allah semakin besar baby. cyst semakin kecik. kemudian hilang.

Sy pun ada cyst both ovaries. Tgh preg juga awal kandungan. Belum scan lagi. Cek clearblue 2 minggu lepas 3 pregnant. Lagi beberapa hari nak scan. Doakan kandungan sy sihat n cyst tuh tak membesar

saya first scan 12 week aritu pun doc nmpk ada cyst... selang 2 minggu lepas tu scan balik da takde cyst tuu.. saya kurangkan mkn goreng2, ayam,tepung, fast food dan makan buah delima,..

Saya pregnant dulu pun ada cyst masa 6w macam tu tapi tak sampai 1cm lagi . Doktor kata kekadang dia akan kecut sendiri bila baby membesar . Kaau lebih 4cm baru kena operate

InShaaAllah cyst tu mengecut seiring pembesaran kandungan bayi.. sy pun ada endometrioma lbh kurang saiz mcm tu jgk.. so far scan xnmpk dh cyst tu dan baby sy pun besaq

ya saya punya pun makin kembang masa scan 7 week semalam g check up sb sakit kt bhgian ari2 alhamdulillah baby dh ada heartbeat … haritu scan 6 week x besar sgt,

jaga makanan untuk mengelakkan daripada cyst semakin membesar.elakkan makan daging dn blh try google apa makanan yang boleh menyebabkan cyst menjadi akitif

sy mgandung 6 minggu scan ada cyst 3cm. doktor ckp xperlu risau dia akan hilang sdiri..masa 12 minggu scan balik alhamdulilahhh cyst tu hilang sendiri.

sy hr tu mule2 2 cm cyst. pastu jd 5 cm . klau boleh stop minum air soya . insha allah nti lme2 die kecut. biase doc akn pantau setiap 2 mggu .