Untuk Hamil

Minta pendapat, posisi yang mana sesuai ketika bersama suami utk hamil? Adakah suami di bawah atau isteri dan aoa kelbihannya. Maaf jika soalan ini agak sensitif. Tq.

25 Các câu trả lời

Sy nak share tips..kalau sis or yg dalam ni ada masalah rahim terbalik or scientifik panggil rahim retroverted, posisi untuk sperma masuk time bersama adalah doggy..sbb klu position biasa memang akan melimpah keluar balik semua..sebab tu lambat pregnant..sy dulu setahun ttc, pastu baru tahu cara tu dari google..sekali or 2x aje rasenye sy terus pregnant..semoga bermanfaat..sekarang dh 35weeks, rahim dah kembali position asal..sperma xmelimpah lagi keluat..elok je masuk semua..😊

Untuk hamil si isteri harus mencapai tahap klimax.. Apabila si isteri klimax pintu servik terbuka sedikit untuk kemasukkan sperm ke ovari dimana sperm akan berenang menuju ke telur untuk disenyawakan.. Posisi memainkan peranan untuk si isteri merasa klimax.. Kadang² posisi sahaja xguna sekiranya si isteri tidak mencapai tahap klimax.. Ramai yang tidak tekankan tentang ini.. Kalau xpercaya tanya mr google.. Semoga cepat hamil

Selalu nya doggy position yg effective one..once sperm di lepaskan sllu btul2 masuk tepat ke rahim kita..and another tips from one of my friend yg keja o&g ..sperm llaki sgat subur dan efektif ketika subuh..ini tips dia bgtau sya smasa sya cuba utk hamil dahulu..entah kebetulan atau btul2 berkesan..ahaha..sya ikut saranan dia..n then sya brjaya hamil tidak lama lpas tu..and make sure u tahu juga waktu subur ya..selamat mencuba 😊😊

5y trước

Betul tu sis.. Bukan kita je kena tgk waktu subur.. Suami pun sama.. Mmg waktu subuh sperm suami active, kira waktu subur utk dorg la..

Doa, tawakal dn beserah.. kte manusia biase, bukn posisi yg pembuat sebab kte prgnant, tp berbalik pd Allah yg mnciptakan segala2nya.. klau dh kata rzki, posisi mcm mne sklipn pasti akan prgnant.. smge sis dimurahkan rzki utk hamil.. sabar itu indah❤️

5y trước

Kerap bersama sis..pastikan dah kncing dulu sblm bersama. Then, lps suami pancut, jangan terus bangun..baring dan tinggikan punggung alas bantal..

Sis try bersama dalam pukul 4 pg - 7pg..masa nie waktu subur org kata.. Sy try dlm bulan puasa menjadi.. Lagi 1 acid folic kena ambil juga..

5y trước

Hiks... samalah... bulan puase... Alhamdulillah dah 7weeks... sblom sahur, sahur batin dlu... penat tuh... suami yg kesian, dh pg nk kene pg keje plak

Isteri bawah la bru sperm masuk tak kluar2 dh 🤣😅 selepas bsama letak bntal bawah punggung biar dlm 30 min. Jgn terus bgun atau basuh.

Buat opk. 2 @ 3 hari sblum jmpa wkt subur BD la. N lps jmpa btul2 wkt subur terus BD 1hr bpe kli pun x kesah. Apa yg pntg kerjasama okehh

Posisi apa pn jnji wktu subur nya tepat pd wktu nye 😄 Cuma jgn trus bgn biar santai2 dlu..☺☺

apepun,sis kena tahu waktu subur sis.kerapkan bersama waktu subur utk hamil.mane2 posisi x kisah la.

Suami kat atas. Utk isteri letak bantal kat bahagian pinggang supaya sperm blh masuk laju