Kene Gegata

Minta pendapat, nk buat apa ye kalau kene gegata satu badan? skrg 19 weeks. Ada tips hilangkan gatal2 tak? Pegi klinik, doc cuma bagi calamine lotion je. Gatal sangat2 sampai tak boleh tidur 😢#pleasehelp #bantusharing

Kene Gegata
2 Các câu trả lời

Kalau g klinik mmg dia bg Celamine lotion.. Kalau saya sesuai pakai celamine lotion tu dia menyurutkan bengkak2 d badan dan keringkan luka.. Kdg2 muka jerawat pun sy letak.. Kulit anak sy 9 thn naik ruam pun letak celamin lotion

Cuba tny doktor, boleh ke ambil ubat anti-histamine (cetirizine). Sy pernah kena gegata sblm pregnant, ambil ubat ni sebiji je sehari mmg hilang rasa gatal tu. Cuma skrg awk pregnant, nk ambil apa2 ubat kena tny doktor dulu.