baby kuning

minta bantuan semua mommy2 berpengelaman..cara trnkn kuning baby baru lahir...tq

2 Các câu trả lời

1. Kerapkan bagi susu supaya kuning keluar bersama najis. Formula dia, kerap menyusu - > kerap berak 2. Tak perlu tunggu nangis @ 2 jam sekali baru bagi susu. Bunyi 'ek' je terus bagi, at least sejam sekali. Kalau nangis tu dah lapar sangat mengamuk baby nanti😅. Memang penat sikit, tp bersabarlah ya. 1st baby memang babai je tidur & rehat tu. Huhu 3. Kalau breastfeeding, mommy jangan sedih & stress2. Nanti susu kurang. Always think positive & happy thoughts okay. 4. Kalau ada petua bg baby susu kambing @ anggur putih tu semua jgn ikut ya. 6 bulan kebawah only susu sahaja. Apatah lg newborn, kalau mommy yg minum @ makan takpe😊

Bykkan BF, mummy jgn mkn halia, herba cina or jamu. Mandikan baby dgn daun bunga jasmine. For me nowadays baby mmg prone to jaundice, my baby prolonged jaundice, dah sebulan baru bacaa di bawah 80. Good luck mummy.