kencing manis

Minggu lepas minum air gula tok kali kedua.. First okey. Kali kedua ni sangkut kena kencing manis.. Ade ke mommy yg mcm saya.. First baby.. Bahaya ke?

2 Các câu trả lời

Selalu doktor akan refer dietitian untuk tukar diet. Takut nanti baby besar kalau kencing manis ni. Nak bersalin pun tak boleh overdue

Dah buat bsp ke. Ok tak?

5y trước

Blood sugar profile. Kena puasa kan malam ni. Esok pun jaga la makan. Kalau result semua ok, kena repeat sebulan sekali je. So tiga kali je la sampai due