Nak tanye la

Minggu keberapa eah elok bukak buku pink tu?

22 Các câu trả lời

saya buka masa 8w (sbnrnya kandungan baru 5w). period tak regular jadi taktahu bila waktu suburnya. pergi buka awal atas nasihat Dr sbb saya darah O- & pembawa talasemia. ada kena amik suntikan rhogum utk apatah saya lupa, byk la risikonya pd baby. tapi bila keputusan blood group KK keluar, jenis darah O+ pula. Alhamdulillah dah terlepas dari byk masalah berkaitan darah rhesus - tu, cuma tinggal masalah talasemia je yg kena always monitor hb. memang kerap dpt appointment, sebulan ada la 4-5 kali sampai naik letih. tapi demi keselamatan & kesihatan baby dlm perut ni, gagahkan juga hadap. first pregnancy lepas setahun tunggu. kalau sis ada masalah kesihatan better pergi awal.

5y trước

Thank you so much for info ya nak pergi. Buka dah soon

Saya 9 minggu belum buka lagi. Skrg pindah rawang. Minggu depan baru nak g buka. Dulu ada refer hkl and nak buka Buku di sana tapi rasa macam jauh pulak nak travel untuk Checkup. Seeloknya 9 minggu hingga maks 12 minggu dh boleh buka. Lebih 12 minggu nanti takut kena sound.

5y trước

Thank you dear

Nak selamat baik call dulu klinik tu. Mcm sy haritu call. Dia suruh datang je dulu. Bila ke sana, dia bagi tarikh lain utk appointment buat buku pink. 11 minggu baru buka la buku pink.

Saya buka pada week 10 tahu pregnant week 4 wait until rasa baby kuat dah baru rasa yakin nak bukak buku tapi by the mean time saya mmg mkn acid folic since kahwin

Kalau kk xbusy, boleh bukak buku awal sis bukak awal la. Kalau kk busy, selalunya 10weeks-12weeks baru boleh bukak buku.

saya 10weeks baru nurse suruh dtg balik bukak buku pink. yg penting jgn lbh 12weeks. nnt kena bebel😅

Sy buka masa umur kndungan 5bulan. Sibuk dgn keje langsung lajak masa...syukur allah permudahkn

Sebelum 3 bulan. Eloknya buka buku awal senang dipantau oleh nurse.

Saya bukak buku pink 8mggu. Tp nurse suruh dtg blk bila dh 10mggu.

depend pd KK.ad y pergi bleh buat trus.ad y tggu smpai 12w