Morning sikcness

Minggu ke berapa baru hilang morning sickness.. Dh tak tertahan rasanya... Macam takda penghujung, sekarang sy baru 11 mggu 3 hari.

40 Các câu trả lời

Not sure sis.. Atas orang jgk.. Ada orang alahan kejap je.. Tapi kalau saya sampai 5 bulan baru hilang alahan 😂 perit tk terkata hari² muntah sampai berat tak naik langsung.. bulan ke 6 baru ada selera makan skrg dh overweight plk tk selari dengan graf yg ditetapkan 🤣apa² pun yang penting baby and mommy sihat ❤️

2y trước

Sma sis. Bln 5 dh ok. Tu lah. Dlm 2 minggu timbang naik 2kg

sy sampai 4bln lbh bru ada kurang alahan. now 18w+ jarang sda muntah kecuali hidu bau ayam/ikan goreng😂. syukur dpt memasak sda skrg selera pun mkin ok tp berat masi tdk naik² 😅. alahan tu ikut body masing² jga sis, ada yg skjp ada yg lama apa² pun semoga d permudahkn and enjoy sepanjang pregnancy 😁

saya 13 weeks , alahan still ade tapi tak teruk macam mula mula dulu . InshaAllah sis kena kuat sikit , saya dulu teruk sampai kena drip air tak boleh nak makan langsung . now dah better sikit even dalam seminggu ade muntah muntah jugak tapi tak seteruk awal awal alahan

setiap ibu Tak sama alahan .ade masuk 3 bulan dah Tak ade morning sickness.ade sampai 9 bulan pun masih ade alahan.keep strong ok sentiasa positive.sbb setiap alahan yg Kita lalui adalah pengalaman yg terindah buat diri Kita.

Saya dah masuk 11 minggu 5 hari. Ada hari ok ada hari muntah. Saya masih ada alahan bau and kdg kdg masa bekerja, bangun kerusi terasa loya. Berdoa banyak ya. Semoga Allah beri kekuatan kita hadapi dengan baik.

xtntu sis sya sndiri pon alahan smpai 5bulan itu pon on off munth waktu 6bulan bru ok..msuk 7bulan strt alahan blik smpai skrg 34week smpaikn nasi pon xlalu nk mkn..doct suruh tmbh air tkut dehidrasi

Tggu semister ke 2.hilang dh morning sickness. Tp skrg nk berus gg pun still rsa nk muntah lagi. Yg lain smua ok. Tp yg 1st trimester terok sangat morning sickness. Muntah2

trimester kedua baru kurang sis... tpi ada org xhbis morning sikcness dia smpai 9bulan... sy masuk trimester kedua dh xda ... first dulu teruk sngt

sama sy pun rase mcm awk rase. 😥 pdhal ini masuk ank y ke 4,sy smpai mkn asam jawa nk hilang kan morning sickness, tetap sama loya jugak ☹️ 12minggu 2hari.

Saya esok nak masuk 4 bulan tp alahan tu still ada. Setiap kali nak makan mesti pujuk perut dulu cakap mummy nak makan. Kalau tak mmg muntah je lah kerjanya😂