Assalamualaikum ibu2.. sy nak tanya berapa lama ibu jarakkan kehamilan ye..? Ada yg lepas 3-6 bln

Mgndung lg?

25 Các câu trả lời

Ank 2,2 czer.. So jarak jauh sikit. Dah 2 tahun lebih bru rancg mngndg plk, utk yg kedua.. Skrg yg no 2 dah 4 tahun.. Bru nk rancg tmbh yg ke 3..☺️☺️

Sy jarak lama, anak sulung umur 4tahun+ baru mengandung.. Itu pn skrg sakit kepala, bg mak2 yg kuat mental blh la handle anak dkt2..

sya preggy balik lepas 2 kali c-sec, anak bru 4 bulan dh pregnant.. bru ja bukak buku pink dh 21 weeks dh

6mo trước

tak. saya unplanned. ada pakai perancang. masa upt positif saya nanges jugak sbb mmg tak mahu langsung mengandung. rasa nk gugurkan. bukak buku pun masa dah 20 mggu sbb takleh nk terima lg keadaan mengandung ni. sbb saya guna perancang tpi still mengandung.

Ikut saranan doktor, sebaiknya kalau bersalin normal jarak 2 tahun. Kalau czer, jarak 3 tahun. Ni baru tanya FMS hari tu.

saya arwah ank mningal bln8 2022 tpi alhamdulilah bln9 2023 dpt ank lgi n stkat hri ni xda lgi mgandung.

jarak anak 1 thun 6 bulan..skrg SY baru 18w5d..anak pertama hingga ke empat ne jarak 3 tahun..

lepas setahun setengah. first baby csec. ada je yg lepas few months dah mengandung semula.

sy jrak 5bulan je. sbb snang. letih jga anak skli harung je. xpyah fkir byk kli🤣

Nk cantik jarak setaun lebih... Pandai2 lah rancang, jgn terkena hr subur😂

ank pertama sekrang dah 3 tahun mengandung lagi ank kedua baru 12weeks...