8week memang selalu muntah

memang selalu muntah bila makan sesuatu ke? badan lemah... dada semput je...#pleasehelp #1stimemom

2 Các câu trả lời

Bergantung pd org sis..ad org takde apa2 alahan n ad jugak yg kena alahan muntah2 smpai kena admit. Tp mmg alahan normal laa kalau makan muntah balik waktu pregnant. Kalau rasa tk larat sgt beli ubat/supplement yg disyorkan dr or farmasi sbb sy waktu preggy slalu pening n mual je 1st trimester then lepas mkn ubat baru kurang sikit.

Normal macam tu. kalau muntah teruk sangat ambil je ubat tahan muntah. Mungkin boleh try minum anmum materna kalau kata susah nak makan, sbb at least dalam tu ada cukup zat untuk badan. Cuba jugak banyakkan buah buahan dalam sehari