Buntu

Memandangakn saya pernah keguguran 2x sebelum ni. Utk kali ni sy pergi chck d swasta. Dktr saran kan saya makan dupshton sehingga 9hb utk chck dan buka buku pink di klink swasta.. Kdungan sy swaktu ini 6w .Pada 30hb saya pergi kk utk buku pink. Sy kena marah dgn dktr gov sbb tahu prgannt tapi tak pergi buka buku awal memndgkan 2x ggr . Dan saya terlupa nak tanya nurse haritu masih perlu ke sy truskan ubat kuatkan rahim tu.? Ada org cakap selain vit or folid asid jgn ambil masa prgant..

8 Các câu trả lời

Makan je duphaston tu. Saya pun pernah gugur sekali. Lepas tu bila tau pregnant lg, Dr pakar swasta prescribed 2 jenis ubat kuat rahim lg saya makan sampai 14 weeks. Ikut advice doc. Lepas tu mkn ubat yg kk bagi. Kt kk ada bgtau jgk mkn apa dan atas nasihat doc nurse okay je. Biasanya klu ada kes keguguran mmg dorg suruh bukak buku awal bila dah tau pregnant.

Teruskan makan sampai doctor suruh stop. It's safe for the baby. Ia menolong generate kan progesterone untuk kandungan since you've had 2x gugur. Saya pun sedang ambik duphaston, I'm at 9w now. All the best!

Mkan ja dlu sis. Doc mesti lgi arif bidang kerja dia kan.. dan akan buat yg terbaik untuk pesakit dia.. skrg sis follow je dlu. Smbil tu ikhtiar jga bdn jgn bg penat, jgn buat kerja berat2

Continue mkn. Ubat tu mmg bagus. Dia tlg embryo lekat /elak bleeding... Bkn senang nak dpt ubat tu😉..

5y trước

Sya mkn smpi 12w.. dpnd dgn doc...

Mkn je sis, sy pn 2x gugur dan kalini dktor suruh makan duphaston sampai 16w. Sekarang baru 9w.

Makan je dlu tp kalau risau check with the doc dkt gov hospital pon blh

Kena consume makan, smpai doktor rasa dh ok, baru dorg akn mnta stop

Teruskan makan