rasa kebas

mcmana nak hilangkan rasa kebas² kat jari nie ek? nak mndi pepagi ssh, nak gosok gigi apatah lg? ada apa² cara x?

15 Các câu trả lời

Maybe mengandung ni memang ada kaitan dengan tangan kan . Saya baca banyak juga yang kebas kebas ni . Macam saya start dari 6 ke 7 bulan tangan kiri saya sakit kat pergelangan tangan . Lama lama dua dua belah sakit ni baby dah dua bulan lebih sakit tu masih tak hilang . Awal awal bersalin tu susah betul , nak bangun duduk tak boleh nak bertahan kat tangan , nak angkat baby pun sakit , sekarang baby dah 5kg nak mandi kan pun sakit je

Sama lah dgn saya..sakit ya amat..mlm² cam kena karen sampai ke pagi..susah nak tidor..pgang hp pun bleh jatuh..😭 sekrang hp retak seribu.....😭😭😭

Elakkan main air (basuh pinggan/basuh baju atau sebagainya) malam² . kebas jari ni mungkin kurg vitamin 'b complex' dan 'calcium' . cuba beli vitamin2 tu kt farmasi

Bykkan gerakan jari. Biasa akn rs plg jem awl pg. By time akan okay. Amik ms jgk. Tp tu sementara. Xtahan sgt blh amik painkiller paracetamol 2 biji.

masa preggy mmang mcm nie ek? sbb sy tnya mak, kakak, akak ipar, kwn² xder plak mcm sy kebas² nie..😥 takut jgk..

owh yeke..thanx sume ats feedbacknye..xder lh rsau sgt kalo nie dh kebiasaan bg ibu preggy..

Carpel Tunnel Syndrome, akan hilang dgn sendiri.. Sy seminggu kena, tp skrg dah ok..

Tu carpal tunnel syndrome.. Boleh beli splint tu kt farmasi utk support tgn..

Sme la sis ..sy tiap pg husbnd y tolong urutkn nk genggam sakit giler

Sama momy..2 3 menjak ni ari2 tgn kebas klu bngun tido..huhu