Diet semasa pregnant

Mcmana korang kawal nafsu makan korang? 🥲 first baby nie betul2 suke manis, durian yg sblom pregnant tk sentuh pn kalau boleh nak hari2 termasuk la kek. Skrg nie 25 weeks total naik 48-53 kg tk thu lah okay ke tk, tp dh bape minggu jgk asik terlebih naik. Sepatutnyer boleh naik bape je eh setiap 2 minggu? Sbb sye checkup setiap 2 minggu HB problem. Thanks mommies 🥲

5 Các câu trả lời

Hahaha sy memahami. Masa preggy anak 1st berat 50kg naik ke 73kg 😂😂😂 2x kene minum air gula. Nasib x sangkut 😁. Keje nak makan jer.. Manjang lapar.. Husb lak cakap.. Makan je laa.. Xyah tahan2.. Skali mencanak naik sampai 23kg 🤣

2y trước

Mkan nasi sye jrg, selalu craving dessert dgn bende manis saje. Baby girl ni minat sungguh bende manis 🥲. Sye dh mnum air gula hritu okay lah result tk sngkut tp 28weeks nti takut jgk. Haha lagipon berat byk2 naik jenuh tu mommy nak kene turunkan 😂🤣 alahai anak

Banyakkan minum air kosong..Jus2 buah ye sis...kalau makan manis..jgn sertakn bersama air manis juga. Kdg,kita sndri yg kena cntrol pmakanan kita..ambil skit je utk hilangkn rsa teringin ..Semoga smuanya baik2🙏😇

Sy start 2nd trimester baru suka mkn tak henti2..bnde manis je. tp disebabkan alah Sy maseh lagi wpon skrg dh 7bln jd lpas mkn muntah. berat pn naik 3kg je spanjang 7bln pregnant ni

Elakkan tgk video atau gambar mknn..hehehe..jaga2 mommy takut sangkut kencing manis

2y trước

Tk tgok video gambar pon kepala asik terbyg bende manis dan sejuk 😂. Bkn tkot gdm je, takot anak besar pon ye jgk ni. Alahai anak, seksa betul rasanya diet mse peknen ni 🤣

biasakan mkn 3 jam sekali. setiap kali mkn fokus mknn utama.