Bersalin 35w2d ada tak ibu2 bersalin dlm minggu2 mcm ne?sya rsa sakit pinggang memulas

Mcm period pain tu..tp xda turun tanda lagi..tgh berbelah bagi nk p hosp ke tk..sbb sblm2 ne mmg duk rsa false contraction..tp hri ni mcm lain mcm sikit huuu

7 Các câu trả lời

Sya pernah rasa masa 34weeks. Masa tu dekat mall, tiba2 rasa sakit pinggang yg teramat hnya allah yg tahu mmg nervous sangat sbb dlm mall nak berjalan pun xboleh. Terpaksa hold shopping. Husb papah ke toilet. Dlm 15mins cmtu rasa sakit hilang. Saya ada tnya doc, ingatkan tu braxton hicks tpi doc bgtau tu sakit sbb rahim nak mengembang sbb anak 1st. Skrang alhamdulillah dah 38weeks tengah contraction rasa mcm period pain Dari pagi smpai mlm 😄. Tunggu masa je ni. Sy doakan awak dan baby sihat dan dipermudahkan urusan ye.

Sy pun mengalami bnda sama pada 23/1, tp syukur alhamdulillah.. sy cepat pegi hospital and masa buat servix check tu dah ada dilation tp dktor bagi ubat dan Alhamdulillh berjaya stop contraction. False contraction before 36weeks tak bgus ya sis sbab dia akan trigger preterm labor. Klu nak tahu skit tu contraction atau kena monitor kekerapan.. klu sy hrtu consider irregular contraction.

saya ada rasa jugak sekali masa 35w tu. tapi takde apa. sebab tak kerap. tanda pun tanda. pi check up baru ni Alhamdulillah baby ok je. kepala pun belum engage 37w dah. sis kalau ada rasa sakit tu just cek kekerapan je dulu. tapi kalau kuar tanda kena pi hosp lah

pergi je hosp klau sakitnya x hilang2 lg. cuma kena be prepared la sbb kawan sy bersalin 35 mggu, n if baby x cukup berat 2.5kg, baby kira premature, n akan duduk nicu n kuning pun lama. 2 mggu baby kawan sy dkt hosp ulang alik sume.

sama dngn sya sis....tpi sya skli dngn rsa menekan dkt bwh ...bila btl2 mngeras ..rsa mcm nak meneran...tpi skjp ada skjp ilang .. cma rsa menekan tu je yg kerap ...kna gi hsptl ke ...

Baik pegi hspital sis, sy haritu sakit pinggang ja 3hari pegi hspital check laluan dh buka 3cm lapstu beranak terus pagi tu

Pantau kekerapan