bnyk kan susu bdan

Mcm mne nak tmbh kan susu lgi.. Dn nk pekat kan.. Ade ape2 petua x?

1 Trả lời

Kerap kn menyusukn bby.. Mkin kerap kita beri susu dgn bby, signal akn d hntr ke otak utk produce lg byk susu sbb prmintaan bby mningkat.. Lps tu kerapkn kosong kn breast, jgn biar breast kita bngkak, klau bngkak susu lebih cair.. Bila bby x mnyusu msa tu, kita perah guna tgn atau pump sikit bg reda.. Susu yg d hsil kn bila breast x bngkak tu lg pekat & bgus utk pmbesaran bby😊