Klu xbuat buku pink

Mcm mne klu xbuat buku pink kene marah x

28 Các câu trả lời

Buka buku pink tu sgtlah penting sis. Dari situ semua maklumat boleh digunapakai pada bila2 masa terutamanya utk mendapatkan rawatan sbb rawatan utk ibu hamil tak sama keadaannya dgn insan lain. Ia ibarat nyawa bg seorang ibu yg mengandung. Saya nasihatkan fikir yg terbaik utk diri sendiri & baby jua masa depan. In case in problem, u jugak yg tanggung susah. Maaf andai saya terkasar bahasa

Buku pink ni ke?.. owh.. klu nk taknk bersalin kat hospital kerajaan takyah buat.. buku pink ni wajib utk checkup kat kk n bersalin di hospital kerajaan. So far da masuk 4 buku buat. Yg ni yg terbaru.. tak pernah rase leceh nk buat sbb mmg nk bersalin kat hospital kerajaan. ☺☺.penting buku ni.. misi siap pesan, klu hilang kne wat report polis taw..

Awk kena tau fungsi buku pink tu. Bkn saja2 nurse atau doc nk marah awk. Dlm tu ibarat diari kesihatan awk dan baby. Mcm ic baby sementara dlm perut awk. If ada apa2, diorg ada record utk rujukan. Klau syg ank, buatlah. Sbb melibatkan nyawa.

Klau parents awak pengarah mana2 hospital rasanya takdak masalah tak buka buku pink 🤭🤭. Tapi nak bagitau la, buku pink tu mcm passport/ic kita jugak. If ada emergency swasta pun tak silap hari bulan kena tolak p gov. So apa alasan anda nanti?

4y trước

Penulisan ni kita tak dapat dengar intonansi, klau kita baca gaya sinis maka sinis la jadinya, klau kita asyik fikir yg buruk apa2 ayat pun akan jd buruk..

kenapa xnak buat ye, ada problem ke ni.. buku pink tu ibarat mcm nyawa kite juga tau.. kalau xnak buat kt gomen boleh je buat kt swasta xde masalah.. ape2 mudah nanti dokto nak monitor kite ngn kandungan kite..

kene la buat syg...knp xnk buat pulak?bole xnk buat,bsalin dgn bidan sendiri je nnti..xpon buat buku warna lain pon ada..kt klinik swasta..janji anak dlm kandungan tu ade doktor pantau...

Kena buat sis. Sbb masa nak bersalin segala masalah sepanjang kita preggy misi nak tgk ..dia nak pantau kalau ada sebarang masalah boleh diselesaikan awal2 sepanjang kita check up..

Marah bersebab, bahaya untuk kandungan kalau ada risiko apa-apa tak pantau checkup. Buka buku kat swasta la kalau xnak kena marah, cuma bayaran mahal la setiap kali check up

Knp pla tidak buat buku pink..buku pink tu rekod Kita n baby..so apa2 problem,snng nk rujuk nnt sbb doc akan tgk..sama jua nnt nk bslin..

Kalau duit ko banyak boleh lah. Beranak swasta lah. Sedia duit je. Kalau rasa tak mampu, buat buku pink. Jgn selfish. Nak jd mak org dah kan.

4y trước

Masalah nya dia tanya je. Kau emosi kenape. Kesian anak dpt mak mcm kau