Bayi 17 hari selsema

Mcm mna ye nak buat kalau bayi baru 17 hari ni macam nak start kena selsema? Risau pula.. perlu bawa ke klinik tak? #firstmom

6 Các câu trả lời

ubat selesema hospital tak ada untuk baby bawah 6 bulan. sis boleh cuba homeopati. dalam link yg bawah tu ada list pusat perubatan homeopati yg diiktiraf KKM. kalau tak ada yg berdekatan dengan sis, sis try call/ws je salah satu, tanya ada tak diorang kenal homeopath yg berdekatan dengan sis. selalunya diorang boleh suggest. https://findhomeopath.glideapp.io/dl/d0a5f4

Spray pakai sterimar dan sedut sis. Baby ni tak pandai sedut dan tak pandai nafas ikut mulut lg sbb tu kne slalu sedut hingus dia. Boleh beli kt farmasi tu. Sy guna oenyedit elektrik tu senang sbb baby dh 8 bln marah dia kalau swdut biasa. Walau baby besar dh ade ubat tp kesin kt dia.

bb xde ubat biase doc bg ubat titis idung klau selsema.sbb tu sy spare minyak roll cengkih.. alhamdulillah bb sy 2 Kali nk jd selsema tp x larat sy kerap sapu dada ..blakang n tapak kaki bb.tp klau awk rasa perlu ke klnik blh je g

Xde ubat sis, melainkan spray hidung n sedut. Ank sy buat tu hari2.

xde ubat bawah 6bulan

Bawak pi klinik sis