Cara bagi period turun natural

Mcm mna cra nak bgi period trun.. dah taknak ambk ubt turun darah dah 😫 dah sbulan tak dtg priod.. dah cek upt neg.. perut cramp sngugut je tpi priod taknak trun..

3 Các câu trả lời

Firstly, da check Dr? memg xde msalah ksihatan lain ke? Mostly Dr akn advise jlnkn gaya hdup shat, exercise, stop fast food, klu berat bdn blebihan kne turunkn berat.. Dia bkn la mcm awak jge mkn bln nie, bln dpn period turun.. No, its take some time jgak.. ape pun bincg dlu dgn Dr ye & dptkn nsihat dr yg pakar..

sis mmg period tak regular ke? kalau saya dulu, kalau period lambat, saya kena exercise berpeluh, esoknya akan turun period. saya pernah dapat tips makan nenas juga tapi saya tak pernah buat. ataupun sis boleh cuba bertungku/tuam panas di kawasan perut. mcm orang lancarkan darah nifas.

joging, lompat bintang. jga pemakanan kurgkan portion. jgn stress.