kuning

Mcm mn nak hlngkn kuning bby

9 Các câu trả lời

Sya anak first mandi kan gn serbuk kuning kt kedai cina..tp sya mase anak first tu kuar je level room tu bby tiade gn sya bby wad bby...sbb sya liking air ketuban...yg kedua alhamdullilah lepas je bersalin nak tolak ke ward bby gn sya...balik rumah baru ade kuning..x lengah mak mentua sya cri kan agar2 tali..rendam satu malam..esk nye nak mndi kan bby pkai air rendam agar2 tali tu cmpur kn gn air panas skit..alhamdullilah nurse dtg rumah 3 hari tu kuning dh hilang..kuning anak sya baru nmpk kt muke time tu..belom smpai ke badan..

Baru tadi doc imelda kata just keep baby hydrated je. Mknanya kerapkan bagi susu. Supaya baby kerap kencing n berak. Rancangan2 ilmiah ni bagus utk kita yg 1st time jd mak ayah ni. Mandi kan anak ngan daun inai pa daun kucai la jemur baby la tu semua xberkesan. Esok tghri ada ulangan pkul 12.30 chanel 123 rekodla siap2.

Hanya perlu banyakkan menyusu baby..kerap susukan baby..baby yg ada kuning mmg kuat tido, tapi kita kena jgk usaha kejutkan bby utk mnyusu..kuning tu nnti akn keluar melalui najis baby

5y trước

Mnum susu sis utk byk kn air susu.. & kerap pam susu.. spya sus makin byk kluar.. in sha Allah

Amik agar2 rendam pastu buang dia pny ampas tu bagi mnd air tu.. Kdg2 dia bergantung pada baby.. Tapi x pa kita cuba la kan.. Banyakk an susu ibu jgk yaa..

Kerap bg susu dekat baby Mandikan dgn air daun kicai Letakkan baby bwh cahaya lampu panjang/ dekat tempat terang ada cahaya

Klu sy beli herbs dlm uncang mcm teh.. Just rendam air pns then kasi mandi baby..

Sy mnm air sengkuang cina yg dlm tin 2..lps 2 bf kn baby..alhamdulillah kuning trn..

Mandikan bby dgn air rebusan daun dukung anak..cbe sis Google daun yer

Kerapkan menyusu bby