Perbezaan sakit contraction nk bersalin dgn false contraction

Mcm mana nk bezakan contraction nk dekat nk bersalin dgn contraction biasa?saya dr semalam perut asyik keras,pastu ok..keras pastu ok..perut rs mcm sakit jgk kdg2..awl masuk 7 bln ada jgk rs mcm ni tp jrg2...skarang ni npe kerap n dh start rs perut keras tu mcm sakit...please share your opinion.1st pregnancy,34weeks++

2 Các câu trả lời

Biase sakit contraction ni sakit lama then stop 1/2 minit , lepastu dia akan mengeras balik smpai rase betul betul rase mcm sakit perut nak mmbuang.

5y trước

Ooo..ok,tq sis...tahniah n doakan sy lk yer...in shaa Allah due bln dpn je ni..nebes pn nebes jgk..😁

Sama la kita. Saya 33w. Kadang2 takut cm sakit nak bersalin ke ni? Dari malam tadi perut keras. Bawah pun sakit2 jugak