Contraction

Assalamu'alaikum & hai, nak tnya contraction nak bersalin tandanya sakit sgt ka? Sbb sy 36W, sllu rasa keras kat perut tpi tak sakit just keras ja.. jadi sy confuse nak bezakan false contraction dgn contraction yg sebnr.. 🥺 ##firstmom #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #seriusnanya

2 Các câu trả lời

waalaikumsalam , contraction sebenar dia makin lama makin kerap .. dia x akan hilang .. semakin nak masok bukaan 7/8/9 makin skit .. contraction palsu , dia kejap ada kejap x da then tiba hilang ..

2y trước

haah dia perut mengeras berserta skit pinggang .. kalau mula2 dia skit sikit .. dah makin kerap makin skit smpai rasa org salah cakap je mmg rasa nak bagi penendang😂😂😂😂 sbb tu kena pantau contraction tu dtg brapa kali setiap minit .. ada apps utk track contraction

kalau contraction sebenar, mmg dia sakit. makin lama makin sakit yg tak tahan. mengeras tu so far false contraction