perut kembung

Mcm mana nk atasi perut kembung baby y baru 22hri

7 Các câu trả lời

Pengalaman sy utk baby sebulan ni, masa awal2 selalu kembung sebab saya tak tuam baby lepas mandi dan takde pakaikan barut. Lepas amalkan setiap kali mandi, alhamdulillah baby dah kurang kembung. Lps mandi pagi, saya tuam dulu, sapukan minyak yuyi dan sy pakaikan barut dari pagi smpai tengahari je. Lps mandi petang, saya buat yang sama. Cubalah sis. Kita ikhtiar mana yg boleh.

baby susu bdan ke formula..klau formula tukar susu baby..lpastu sapu minyak [email protected] ubat colic drops kat farmasi..lpastu tuam baby..sya haritu pun mcmtu jgk..lpastu sya buat mcmtu alhamdulilah skrg ok dh..

Sy biasa sapu minyak yuyi kat tapak kaki,kat betis,kt perut dgn blkg badan..try la mne thu menjadi..baby sy tak pakai barut sbb bila pakai je berlipat2 smpi dade jadi xselesa(myb sy tak pandai pakaikn kot😅)

Beli gripe water, baca label banyak mana boleh bagi dekat newborn, campurkan dengan air masak sikit, pastu bagi baby minum, anak saya pun macam tu, terus kentut2

Always sapu minya..kalau bg baby minum susu gune botol, cri botol anti-colic or puting anti-colic

Massage perut baby..baby saya serasi dgn minyak yu yi..tp apply sikit ja

Bagi air grape water boleh beli kat farmasi mmg untuk baby kembung