Sembelit trimester 1

Mcm mana nk atasi masalah sembelit time pregnant .. sejak makan duphaston jadi sembelitt .. 🥺 anyone momy yg sama mcm saya ?

19 Các câu trả lời

Makan pisang hari hari. In shaa Allah, tak sembelit dah. Pastu minum air masak 2 liter sehari

4y trước

tqq info ..

Tiap malam makan buah oren insyaallah senang lawas. Saya pun sembelit smpai brrdarah now dh okay sbb mkn oren tiap malam

makan bnyk buah terutama orange atau blh minum sunquick tanpa gula.lau tak boleh jgk try duphalac.terus membuang

3y trước

tak pasti la yg fb tp sy misi kat kk suggest klau teruk sgt

Banyak kan pngambilan sayur sayuran .. 1 hari kena ambik 1 jenis sayur .. insyallah mnjd .. ☺️

Makan lebih sayuran dan buah2an... minum air banyak. itu yg membantu sy... Goodluck sis...

sy pun bgtu dlu sis. tak boleh bawa bincg

4y trước

kann .. ermmm

kene bykkan sayur dan buah..kerap minum air suam

mnum air masak byk

Ok