nak tanya

Mcm mana nak tahu ye kalau leaking air ketuban... Pls rply me...

6 Các câu trả lời

air jernih dan tak ada bau hancing, sometimes bau dia macam clorox or sperm. pakai pad monitor berapa banyak pad basah. kaau nak btol2 sure boleh pergi klinik buat blue dye test dengan air di pad tu atau just scan tngok AFI (amniotic fluid index) turun tak from pprevious scan.

mse sy, sy just rase tbe2 air mgalir.. xbyk pun, skit jek, but xley nk control..xde rase sakit, sy leaking ktuban pkol3pg, but esok ptg nye baru pegi hospital..tu pun sbb husband pkse, dia yg sakit belakang..sy xde rase sakit ape pun..pkol10 mlm bru start contraction.

Air jernih, rse mcm suam2, die akn keep meleleh bila da leaking..for me mse leaking sy rse mcm ade 'pop' (mcm belon meletop cmtu) kt dlm sblm air meleleh kluar..

Kawan sy pun leaking air ketuban, air tu keluar tak berhenti, terus g hospital ye

Air jernih..keluar nonstop.. klu kencing boleh tahan, klu ni x blh tahan...

ada keluar air tiba tiba, atau seluar bsh.