Cara menaikkan berat badan bayi

Hi, mcm mana nak naikkan berat badan bayi? Risau anak x berapa susu & makan.. anak 9month, berat 7.2kg saja.. graft pembesaran di buku kesihatan pun x berapa cantik.. thanks

2 Các câu trả lời

Anak nak tumbuh gigi ke atau ada sebab lain taknak makan? Cuba bagi finger food atau bagi baby pegang sendiri waktu makan. Kalau baby tak sihat, buat sup2 ataupun buat ice cream untuk legakan nak tumbuh gigi.

1y trước

Ya sis.. maybe anak nak tumbuh gigi rasanya.. kadang makan banyak, kadang makan sikit.. ghisauuu dibuatnya..

ank sy pun mcm tu jgk masa nk tumbuh gg lepastu sy bg mknn sejuk je dekat dia. siap masak letak dlm peti. nk mkn suap je alhamdulillah skrg 9b 9kg berat dia.

9mo trước

ha ye. bg mkn terus je.